Ondernemers- en boekhoudersaccount koppelen

Hoe kan ik zelf mijn ondernemers aan mijn boekhoudersprofiel koppelen?

Ben je ondernemer en werkt je boekhouder al met MYBREEX? Of heb je als boekhouder ondernemers die al MYBREEX gebruiken en wil je deze koppelen aan je boekhoudersaccount? Dan kun je deze koppeling nu ook zelf leggen.

Als ondernemer:

Wanneer je facturen en documenten naar je boekhouder verstuurt via het submenu ‘Versturen’ onder het menu ‘Boekhouder’ controleert MYBREEX zelf of een boekhouder of boekhoudkantoor met dit e-mailadres gekend is bij MYBREEX. Indien dit het geval is krijg je een melding met de vraag om je dossier met deze boekhouder te koppelen. Klik op de knop ‘Koppelen’ om de koppeling te leggen. Je boekhouder zal op zijn beurt de vraag krijgen om deze koppeling te maken.

Eenmaal de koppeling is gemaakt kan je boekhouder je dossier beter opvolgen en zelf je facturen en documenten uploaden in zijn boekhoudsoftware op het einde van het kwartaal. Werkt je boekhoudkantoor nog niet met MYBREEX? Laat het ons gerust weten, dan nemen wij wel even contact op om alle voordelen van MYBREEX uit te leggen.

Als boekhouder / Accountant

Je kan op verschillende manieren de koppeling maken met de ondernemersaccounts in MYBREEX.

• 1. Toevoegen: Wanneer je bij het toevoegen van een dossier via de knop ‘Toevoegen’ in het menu ‘Dossiers’ een BTW-nummer invult van een onderneming met een MYBREEX-account krijg je een melding met de vraag of je het dossier aan je boekhoudersaccount wil koppelen. Wanneer je op ‘Koppelen’ klikt ontvangt je ondernemer een melding met de vraag om zijn dossier te koppelen.

• 2. Lijsten importeren: Wanneer je dossiers toevoegt aan je account door een Excel-lijst met dossiers te importeren krijg je voor elk ondernemingsnummer in de lijst waarvoor al een MYBREEX-dossier bestaat de vraag om de koppeling te maken. Wanneer je op ‘Koppelen’ klikt krijgt je ondernemer een melding met de vraag om zijn ondernemersdossier aan je boekhoudersaccount te koppelen.

• 3. Toevoegen vanuit boekhoudpakket: Via de koppeling met bepaalde boekhoudsoftwarepakketten kun je ook dossiers in je MYBREEX boekhoudersaccount importeren vanuit de boekhoudsoftware. Klik hiervoor op de knop ‘Voeg toe vanuit boekhoudpakket’ in het menu ‘Dossiers’. Bij het importeren zoekt MYBREEX zelf naar bestaande MYBREEX-dossiers op basis van het ondernemingsnummer. Voor elk ondernemingsnummer waarvoor al een MYBREEX-dossier bestaat krijg je een melding met de vraag om de koppeling te maken. Wanneer je op ‘Koppelen’ klikt krijgt je ondernemer een melding met de vraag om zijn ondernemersdossier aan je boekhoudersaccount te koppelen.