Koppelen met car-pass

Activeer deze koppeling

Via Instellingen > Integraties > Car-Pass kan je de integratie met Car-Pass activeren. Hiervoor geef je onderstaande gegevens in die je van van Car-Pass hebt ontvangen:

1. Gebruikersnaam
2. Wachtwoord
3. Vestigingsnummer

Klik op Klanten > Extra velden en bemerk de extra velden die zijn toegevoegd. Neem contact op met onze klantendienst indien deze velden niet beschikbaar zijn. Wijzig deze automatisch aangemaakte velden niet!

– Kenteken plaat: De nummerplaat van de wagen waarvan de gegevens verzonden dienen te worden naar Car-Pass
– KM stand: De actuele kilometerstand op het moment dat de factuur is aangemaakt. Deze stand dient correct verzonden te worden naar Car-Pass.
– VIN nr: Een frame-of chassisnummer of voertuigidentificatienummer (VIN) is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigen moeten hebben. 

Aarzel niet om per klant het veld kentekenplaat, KM-stand en VIN nummer up to date te brengen.

Via Inkomsten > Toevoegen maak je een nieuwe factuur aan. Bemerk dat de hierboven beschreven nieuwe extra car-pass velden automatisch beschikbaar zijn, incusief het veld: 

– Car-Pass verzonden op: De datum waarop de gegevens van deze wagen correct verzonden zijn naar Car-Pass

Klik vervolgens op Opslaan.

Klik op de knop “Car-Pass”. Er verschijnt een scherm waarop je de te verzenden informatie naar Car-Pass kan controleren.

Na versturen naar Car-Pass ontvangt je de boodschap:

“De kilometerstand werd succesvol verzonden”

Klik op de knop Creëer Factuur en verstuur de factuur naar de klant. Bemerk dat de extra velden specifiek voor Car-Pass automatisch op de PDF van de factuur verschijnen.